torsdag 30 september 2010

Ros till Sara Török (Sarasalt)

Du har varit ovärderlig för mig. Inte bara för att du hjälpt mig lägga upp denna blogg utan också för att du rett ut många av de knutar som jag som ovan datoranvändare fastnat i. Lycka till med ditt företag!

Utförligare beskrivning av rosen till M W

Mats Wärmé, vars ros jag publicerade i går, har varit så vänlig att meddela mig att jag får skriva ut hela hans namn. Han står för sin åsikt!

onsdag 29 september 2010

Till Marianne från A till Ö. En resa genom liv och böcker


En memoar som utgår från 75 böcker, dedicerade till författaren av lika många författarkolleger. Boken publicerades 2007. Omslag: Bo Westberg-Gren, en tidigare klasskamrat på latinlinjen vid Örnsköldsviks Högre Allmänna Läroverk. 

Ros från läsaren M W

M W skriver, till min stora glädje, om "En kista av glas": "Det är en av de mest gripande berättelser jag någonsin läst. Det är STOR LITTERATUR. Berättelsen kommer att ljuda länge inom mig."

Och dagen därpå: "Jag tycker... att du skrivit en av de förnämsta böcker jag läst!!...Det var som att framkalla en film, den blir tydligare för varje sida tills jag kommer till det metaforiska mordet. Då förstår jag vad du vill säga. Det var en underbar känsla. Du beskriver naturen; sjöarna, älven, blommorna så fantastiskt fint och känsligt. Och Emmas rop på hjälp ekar i mej. Hjärtskärande. Jag läste berättelsen beledsagad av skratt och tårar."

fredag 24 september 2010

En kista av glas



En fri översättning av min franska kortroman "A l´ombre du sapin". Den svenska versionen publicerades i juni 2010.
     Omslagsbilden är gjord av fotografen Björn Ullhagen och är hämtad ur hans och poeten Anna Franklins vackra bok "Isblommor"(2008).

Understreckare: Autism som grund för skapande

Flera författare har av eftervärlden betraktats utifrån föreställningen att de lidit av någon form av autism. En av dem är Franz Kafka, en annan Paul Léautaud -vars dagbok på 6000 sidor är något av en sjukdomsjournal.

Se min artikel i Svenska Dagbladet:

http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/autism-som-grund-for-skapande_5142719.svd